Cum alegi cele mai bune ceasuri sport cu GPS?

Autor: ProMotor 24 feb. 2021 Advertorial
Cum alegi cele mai bune ceasuri sport cu GPS?

Trăim vremuri în care tehnologia este tot mai prezentă în viața noastră, iar acest lucru se observă lesne dacă privim cu atenție în jur: aprindem lumina doar bătând din palme, printr-o aplicație de pe telefon ne plătim facturile și lista este mult mai numeroasă. De aceea, nu este de mirare că și în ceea ce privește ceasurile, mulți oameni sunt atrași de un smartwatch, pentru că este nu doar un simplu instrument de măsurare a timpului, ci un mic computer personal, grație numeroaselor funcții pe care le are.

Cel mai probabil și tu ești tentat de unul, așa că avem pentru tine câteva recomandări referitoare la detaliile la care ar trebui să fii atent atunci când îți cumperi un astfel de produs.

Preferate de amatorii de mișcare in aer liber

Fără îndoială că, în prezent, ceasurile sport cu GPS sunt preferatele celor care adoră să facă mișcare. De aceea, cele mai mari companii se dovedesc de-a dreptul surprinzătoare, în sensul că găsesc mereu idei de îmbunătățire a acestor modele de ceasuri. Deja aproape a devenit o obișnuință să avem parte de funcții speciale precum înregistrarea performanțelor, asistență profesională și hărți pentru orientare și navigație.

Trecerea de la moft, la necesitate

Deocamdată, un ceas inteligent este încă privit ca un moft, dorință de a fi la modă. Cu toate acestea, specialiștii susțin că nu mai este mult până când toată lumea va înțelege că este de fapt o necesitate, și atunci va începe ”lupta” pentru cele mai bune ceasuri sport cu GPS.

Ceasuri rezistente la șoc

Mulți dintre cei care adoră sportul, în sensul că îl și practică, nu doar îl urmăresc din fața televizorului, joggingul sau mersul cu bicicleta sunt două activități care nu le lipsesc din rutina zilnică, indiferent de condițiile meteo. În acest caz, pentru ei ar fi indicat un ceas rezistent la șocuri, stropiri cu apă sau praf, și care să fie prevăzut și cu o mulțime de funcții, printre care enumerăm alarmă, cronograf, cronometru, busolă digitală. Din fericire, la ora actuală, piața este destul de generoasă în acest domeniu, pentru că se găsesc multe modele, unele la prețuri destul de accesibile. Evident, modelele mai performante sunt ceva mai ”usturătoare” pentru buzunar, dar înainte de a face achiziția, gândește-te bine dacă nu cumva cheltui prea mult pentru o serie de funcții pe care cel mai probabil nu le vei folosi niciodată.

Ceasurile cu GPS

Atunci când vine vorba despre ceasuri pentru activitățile sportive, multă lume le numește ”ceasuri cu GPS”. Nu este neapărat o greșeală foarte mare, pentru că aceste instrumente de măsurare a timpului sunt prevăzute cu un receptor GPS și o antenă de mici dimensiuni, fiind folosite pentru calcularea corectă a distanțelor parcurse. De asemenea, un alt avantaj al acestor ceasuri este faptul că funcția GPS poate fi folosită cu succes pentru localizarea și urmărirea celor mici, pe perioada când sunt la școală sau singuri acasă, dar și a persoanelor adulte care se confruntă cu probleme mentale.

Ceasuri pentru înotători

Înotul este, din nou, unul dintre sporturile preferate de mulți oameni, deoarece nu doar că te ajută să te menții în formă, dar te face să scapi mai ușor de stres. Până nu demult, practicarea acestui sport și a purta un ceas la mână au fost considerate lucruri total incompatibile. Din fericire, acum nu mai este cazul de așa ceva, dar asta nu înseamnă că poți purta orice ceas sport atunci când vrei să dai câteva ture de bazin. Potrivit specialiștilor, înotătorii au nevoie de ceasuri cu specific sportiv cu calități speciale, rezistența la imersiune Waterproof 100 meter sau Diver sunt doar câteva detalii de care să ții cont. În schimb, pentru ședințele de înot în aer liber este nevoie de un ceas sport cu GPS capabil să calculeze distanțele parcurse. În mod obligatoriu, un ceas sport pentru cei care practică înotul trebuie să aibă și un accelerometru, la care să mai existe și un software cu profil pentru înot care este capabil să înregistreze, atât mișcările mâinilor, cât și mișcarea corpului la fiecare întoarcere de bazin.

Ceasuri pentru amatorii de ski

Nu puțini sunt cei care iubesc sporturile de iarnă, pentru senzația de libertate pe care o ai pe pârtie. Pentru aceștia, dar și pentru sportivii care practică ski la nivel de performanță, constructorii de ceasuri au scos pe piață ceasuri de mână speciale. De exemplu, pentru ski fond, modelele de ceasuri trebuie să le ofere utilizatorilor informații despre distanță, timp, viteză și eventual puls. Pentru amatorii de ski de tură (back-country), cerințele cresc și se aseamănă cu cele pentru ciclism, un ceas ideal oferind nu doar GPS, ci și barometru, magnetometru și hărți pentru orientare cu informații topografice precise. Aproape că nu îți vine să crezi că vorbim doar de un simplu ceas, nu-i așa?

Ceasurile pentru drumețiile montane

Muntele este preferat chiar și vara, pentru drumețiile montane care te fac să apreciezi mai mult peisajul sălbatic care te înconjoară, și care te ajută să ai o mai bună condiție fizică. Dacă nu ești doar un turist de ocazie, iar drumețiile montane sunt preferatele tale, atunci îți poți cumpăra un ceas sport special creat pentru așa ceva, care pe lângă GPS și hărți pentru orientare, este prevăzut și cu o carcasă solidă rezistentă la șocuri și umezeală. Barometrul și magnetometrul sunt aplicații importante pentru măsurarea precisă a altitudinii și găsirea direcției de deplasare cu precizie mai mare.


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide